Toersteppen.nl.jpg

www.toersteppen.nl

Pieterpadsteppen-wandelen
 

Naast onzekerheid over de levensverwachting worden hersentumor patiënten en hun betrokkenen vaak geconfronteerd met verschillende fysieke en mentale beperkingen. Deze zijn niet alleen het gevolg van de tumor zelf, maar ook door de behandeling ervan.

2) Hersenstichting-Niet Aangeboren Hersenletsel

NAH is een term die niet bij ieder Nederlander bekend is. Via deze weg willen wij ervoor zorgen dat het de nodige bekendheid krijgt.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is elke afwijking of beschadiging van de hersenen die na de geboorte is ontstaan. Men kan dit oplopen door bijvoorbeeld een hersentumor, een beroerte, auto ongeluk of door een val van een trap.

Hoe de NAH is ontstaan kan verschillend zijn, maar leidt (bijna) altijd tot een breuk in de levenslijn. Hersenletsel heeft bijna altijd een (grote) impact op alle aspecten van het dagelijks leven voor patiënt en betrokkenen.


1 op de 4 Nederlanders heeft een hersenaandoening en er komen jaarlijks 130.000 mensen per jaar bij. Van de 130.000 zijn ongeveer 19.000 kinderen en jongeren (tot 24 jaar).

 
What do you want to do ?
New mail