www.toersteppen.nl

Pieterpadsteppen-wandelen
 
Maggie Tervit

Contact informatie

Hallo, Ik ben Maggie Tervit. De persoon die de e-mails naar info@pieterpadsteppen-wandelen.nl beantwoordt. Ik kom oorspronkelijk uit een dorp in de buurt van Edinburgh in Schotland. Wat begon als een avontuur voor een aantal maanden is nu 40 jaar op de telmeter geworden.

In 2004 werd mijn zoon Jamie, toen 17 jaar, plotseling opgenomen met een hersentumor in het cerebellum. De hele tumor werd destijds niet helemaal verwijderd omdat deze tegen de hersenstam ligt. Jamies tumor is nu 14 jaar stabiel en wordt relatief goedaardig genoemd. Relatief wegens het feit dat de tumor tegen de hersenstam ligt en dus gevaarlijk is.

Jamie heeft een lange strijd achter de rug en vooral de eerste jaren na de operaties waren zeer zwaar. Tegenwoordig, ondanks zijn NAH beperkingen, geniet hij weer van zijn leven. In 2013 heeft hij zijn rijbewijs gehaald. In 2004 durfden wij niet zover vooruit te denken. Vanuit ons perspectief, wij horen tot de gelukkige betrokken en getroffen slachtoffers van een hersentumor.

In November 1998 stierf mijn broer aan een hersenentumor. Ik kan me nog steeds herinneren hoe zwaar die periode voor mijn moeder was. Leeftijd speelt geen rol. Kinderen horen niet te sterven voor hun ouders. Ik zal nooit mijn eerste bezoek aan mijn moeder vergeten. Samen met Jamie en vier maanden na zijn operaties. Ik ging naast haar zitten. Ze pakte mijn hand vast en woorden waren niet nodig. Oogcontact was voldoende. Zij begreep volkomen de verschrikkelijke pijn en angst die ik voelde.

Ik voel me nu zeer gelukkig. Ik heb mijn zoon nog. Terwijl er heel veel moeders, kinderen, vaders, broers, zusters, vrienden zijn... die hun geliefden niet meer hebben.

Deze website en alles omtrent het evenement zie ik als een grote puzzel. Het past bij mij omdat ik van een uitdaging en puzzelen hou. Het enige wat ik kan doen om andere mensen die niet zo gelukkig zijn te helpen. Hopelijk willen jullie ons, op welke manier dan ook, helpen tegen de strijd van hersentumoren.

Groetjes, Maggie

Contact info
email: info@pieterpadsteppen-wandelen.nl